Sportske radionice

Grupa sportskih radionica uključuje: Malu olimpijadu za djecu, radionicu o zdravom životu i očuvanju zdravlja te rekreaciju za mlade.

Mala olimpijada za djecu

Radionica je skup aktivnosti kojim će se nastojati približiti različiti sportovi, prednosti i potencijali bavljenja sportom za fizički i psihički razvoj mlađih populacija stanovništva. Za potrebe izvođenja Male olimpijade za djecu ugovorit će se stručnjak, dipl. kineziolog koji će djecu kroz zabavne i edukativne radionice upoznati sa nekim od olimpijskih sportova kao što su: odbojka, nogomet, rukomet, pikado, stolni tenis, strjeličarstvo, badminton.

Radionica o zdravom životu i očuvanju zdravlja

Radionica za čije će se odvijanje ugovoriti stručna osoba (nutricionist, kineziolog), a održat će se ukupno 12 radionica posvećenih zdravom životu i očuvanju zdravlja, prevenciji kroničnih bolesti i nutricionizmu. Na navedenim radionicama će sudionici dobiti relevantne informacije kao i individualne savjete na navedene teme. (Kako se način na koji se hranimo odražava na tijelo i zdravlje; Kako prilagoditi prehranu svome cilju bilo da je to mršavljenje (redukcija masnog tkiva) ili dobivanje na (mišićnoj) masi; Kako sastav tijela utječe na metabolizam; Izabrati namirnice s obzirom na njihovu nutritivnu vrijednost; Kako se organizirati; Kako steći zdrave navike i dugoročno ostati fit i sl. druge teme).

Rekreacija za mlade

Radionica koje će mlade potaknuti na preventivni, rehabilitacijski i rekreacijski program treninga, a odvijat će se dva puta tjedno.