Digitalni dizajn i grafički dizajn za mlade

Grupa digitalnih radionica uključuje: radionice digitalnog dizajna, radionicu digitalne fotografije i grafički dizajn.

Radionice digitalnog dizajna

Za mlade od 15 do 29 godina, organizirat će se radionice digitalnog dizajna koja trenutno predstavlja traženu vještinu na tržištu rada. Radionica će se sastojati od upoznavanja s metodologijom izrade prototipa digitalnih sučelja te od timskog projektnog zadatka za dizajn interakcijskih sučelja koji potiče mlade na zajednički rad, međusobno poštivanje i uvažavanje. Vrijednost digitalnog dizajna je i u tome što je široko primjenjiv te razvija kreativnost i analitički pristup izazovima kod mladih.

Radionicu će provoditi stručnjaci odgovarajućih kompetencija

Radionica digitalne fotografije

Digitalna fotografija je danas široko rasprostranjena i dostupna mladima putem društvenih mreža, zbog čega su vještine obrade digitalnih fotografija popularne među mladima. Predmetna radionica će stoga biti namijenjena mladima od 15 do 29 godine, a sastojat će se od svih faza pripreme i obrade fotografija. Na radionici će mladi imati priliku koristiti digitalni fotoaparat i služiti se svim njegovim postavkama, naučiti kako pravilno obraditi fotografiju u Photoshopu te sudjelovati u tematskim terenskim izlascima u svrhu primjene naučenih znanja.

Radionicu će provoditi stručnjaci odgovarajućih kompetencija

Grafički dizajn

Grafički dizajn predstavlja jedno od najtraženijih područja dizajna. Predmetna radionica će biti osmišljena kao brain storming u kojem će sudionici zajednički osmišljavati logotipove. Također, sudionici će se upoznati s napredne funkcije Adobeovih programa ili drugih koji se danas najviše koriste u digitalnom izdavaštvu (Illustrator, Photoshop, InDesign i Acrobat) te će naučiti sve potrebne korake za izradu vizualnog identiteta tvrtke, turističke destinacije i slično.

Radionicu će provoditi stručnjaci odgovarajućih kompetencija